Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Acum este 21 Mai 2012 03:06 Căutare avansată

Vreau sa ma las de fumat - ce medicamente sa iau?

Nu gasesti un medicament? Nu intelegi modul de administrare? Scrie-ne si incercam sa-ti rezolvam problema

Vreau sa ma las de fumat - ce medicamente sa iau?

Mesajde taratresor » 22 Noi 2011 01:38

Vreau sa ma las de fumat, am incercat cu plasturi si ceaiuri. Exista medicamente care sa ma ajute?
taratresor

Re: Vreau sa ma las de fumat - ce medicamente sa iau?

Mesajde Richard » 23 Noi 2011 21:28

Exista medicamente care sa te ajute sa te lasi de fumat DAR... trebuie tinut cont ca au destul de multe efecte secundare si nu sunt studiate suficient de bine.

Printre acestea se numara Zyban, Wellbutrin si Elontril care au aceeasi substanta activa - Bupropiona. Partea proasta este ca aceste medicamente au fost dezvoltate pentru a trata/ameliora depresiile. Or faptul ca au ca efect secundar ca te pot ajuta in a te lasa de fumat, nu trebuie sa ne ia ochii si sa ne faca sa uitam de celelalte actiuni, respectiv, reactii adverse (una din cele mai importante fiind crize de epilepsie).

Un alt medicament antifumat Champix s-a dovedit in timp ca el poate da tendinta la suicid.

Parerea mea este ca trebuie sa incerci sa iesi (cel putin o perioada) din anturaje in care se fumeaza si sa ai multa multa vointa. Ce naiba? Nu pot sa ma las de fumat? Si atunci de ce renunt la x lucru ca sa fumez? Fericirea sta intr-o tigara? Nu cred.
Richard
Site Admin

Înapoi la Medicamente pe care nu le gasesti