descuamarea pielii

Probleme comune de dermatologie, produse cosmetice si dermatocosmetice

descuamarea pielii

Mesajde Ioana » 04 Noi 2009, 22:58

Buna ,
am o problema de care nu scap de 2 ani,am incercat tratamente pe baza de vitamina A,precum si tot felul de creme si plante medicinale ....dar fara rezultat.
Se manifesta pe buza superioara si pe gat.
Oare ce sa fac?Care o fi problema?

HELP :(
Ioana

Re: descuamarea pielii

Mesajde raluk » 10 Noi 2009, 12:48

Buna,
cel mai bine este sa consulti un dermatolog in momentul in care se produce descuamarea. Sunt multe cauze care duc la descuamarea pielii.
Sfatul meu este: in momenul in care te duci la dermatolog, sa iti faci o lista cu intrebari si cu produsele pe care le-ai folosit si sa nu pleci de la el din cabinet fara raspunsuri la intrebarile tale. Dermatologii tind sa nu acorde foarte multa atentie, uneori si doar unii medici, la nevoile pacientului.
Descuamarea pielii nu se produce doar dintr-o lipsa de vitamina A sau E.

Sa ne spui ce ai facut si ce ti-a recomandat.
:D
raluk

Mesajde deissa » 09 Dec 2009, 11:01

Buna,
si eu am aceasta problema de cand m-am nascut dar din pacate pe o suprafata mai mare din corp; am fost la dermatolog si mi-a dat o reteta pt un preparat super dar de 2 luni nu mai gasesc un component si anume glicerolatul de amidon. In nevoia mea disperata de obtinerea acestei creme m-am hotarat sa investighez cum se obtine acest component si azi voi incerca sa prepar acasa. In speranta ca te va ajuta postez aici reteta:

glicerolat de amidon (300g) obtinut din amidon de cartof, apa si glicerina
vitamina A solubila
vitamina E
ulei de lavanda
deissa

Mesajde raluk » 13 Dec 2009, 22:42

Buna,
Glicerolat de amidon: iti voi da cantitatile pentru 300 grame:
Amidon: 21 grame
Glicerina: 279 grame
Apa distilata( fiarta si racita): 21 grame.
Mod de prepare:
1.Intr-o capsula de portelan incalzita( un vas mai adanc clasic) adaugi amidonul si apa incalzita la 70grade. Se amesteca si se lasa la imbibat 10 minute.
2. incalzesti glicerina pe baie de apa la 90 grade
3. peste amestecul cu amidon adaugi glicerina, se aseaza vasul pe flacara( bine ar fi sa ai o sita pe care sa pui vasul)), nu pe baie de apa, amesteci pana obtii un gel.
4. dupa care se pune restul de apa( 21 grame) incalzita in prealabil la 70 grade.Se amesteca pana la racire si trebuie sa obtii o masa omogena.
5. dupa care adaugi restul componentelor.
Amidonul cel mai bun ar fi cel din grau pentru ca are stabilitate mai mare fata de cel din cartof.
Deoarece amidonul este un mediu in care microorganismele se dezvolta foarte repede se pun 2 conservanti, care se adauga impreuna cu amidonul( la faza 1), asta ar fi reteta corecta, impreuna cu acesti conservanti, nu se intampla nimic grav daca nu ii pui.
- Nipagin in cantitate de 0.060 g si
- Nipasol in cantitate 0,54 g.
Glicerolatul de amidon se mai numeste si unguent cu glicerol, unguent de glicerina( asta ti-am zis ca poate il gasesti sub denumirea asta si nu stii ce e cu el sau dai peste o asistenta de farmacie sau chiar farmacist care nu stie despre ce este vorba).

Sa imi spui daca ti-a iesit, daca nu ti-a iesit voi intreba o colega din farmacie cu multe preparate daca are ingredientele si poate sa o faca.
Keep in touch! Spor la treaba! :D
raluk

Mesajde deissa » 14 Dec 2009, 13:52

multumesc pt raspuns
am incercat inainte sa citesc raspunsul tau, putin diferit de ceea ce ai scris tu (am pus apa rece si recipentul din portelan l-am tinut in apa fiarta pe foc), mi-a iesit ceva numai ca nu este la fel de solida ca cea facuta de un farmacist, pielea nu mai este asa aspra, folosesc si un sapun abraziv si este ok; data viitoare voi respecta reteta ta, eventual voi cauta denumirile care mi le-ai recomandat. daca nu-mi iese nici a doua oara apelez la tine.
pupici
deissa

Mesajde raluk » 16 Dec 2009, 11:14

Salutare,
daca faci cantitati mici e ok si fara conservanti.
Cand mai ai nevoie sa imi zici cu ceva timp inainte sa am timp sa rezolv problema si in mod "fizic". nu doar virtual.

E bine ca a iesit ceva. Esti pe drumul cel bun. :D
raluk

Înapoi la Dermatologie