Get Adobe Flash player

Acum este 23 Feb 2012 00:37 Căutare avansată

Ce chimicale contin produsele cosmetice?

medicamente sau solutii pentru ingrijirea pielii

Ce chimicale contin produsele cosmetice?

Mesajde maria » 12 Dec 2011 16:21

Aveti idee ce chimicale contin produsele cosmetice si ce efecte au asupra corpului? Stau si ma gandesc ca fiind folosite aproape in fiecare zi, sub forma de fond de ten, ruj, creioane dermatograf, actiunea loc poate fi foarte agresiva asupra pielii.

Daca exista studii de acest gen, va rog sa-mi spuneti
maria

Re: Ce chimicale contin produsele cosmetice?

Mesajde Richard » 18 Dec 2011 21:43

In primul rand NU exista un control real asupra cosmeticelor. Niciodata nu vei putea stii (asa cum este in cazul medicamentelor) daca ceea ce scrie pe eticheta este totuna cu ceea ce este in produs.

Pe de alta parte sunt destul de multi produsi cancerigeni (conservanti, aromatizanti, coloranti) care nu ar avea ce sa caute in aceste produse.

Nu in ultimul rand tot ceea ce inseamna astuparea porilor pielii (imi vine in cap fondul de ten acum) duce la fenomene toxice: pielea secreta si excreta apoi anumiti produsi prin porii ei... ei bine daca acestia sunt astupati ei se elimina mai greu sau se reabsorb ceea ce nu este normal si pot duce in timp la fenomene toxice.

Nota: antiperspirantele nu sunt ok, deoarece pielea asta trebuie sa faca si anume sa transpire. Inhibarea transpiratiei nu e o solutie. In cazul in care conditiile nu permit spalarea (stiu eu 12 la munca, plus x ore in oras etc) e indicat sa se foloseasca remedii... mai putin nocive cum ar fi spalarea dimineata cu o solutie de bicarbonat de sodiu.

De asemenea este de evitat folosirea spray-urilor care contin clorura de aluminiu deoarece acestea astupa porii pielii.
Richard
Site Admin

Înapoi la Dermato-cosmetice