Povestea Ioanei
Ajutor pentru Ioana !
“Numele meu este Costea Ioana Maria, pe 25 august 2009 implinesc 19 ani, locuiesc în comuna Greblești din Județul Vâlcea, fiind crescută de bunicii mei de mică, pe care îi consider adevarații mei parinți. După terminarea gimnaziului am plecat la Sibiu să urmez liceul. Doream să urmez o facultate cu profil economic și mă pregăteam pentru “examenul vietii”, așa cum unii profesori denumesc bacalaureatul, însă cu puțin timp înainte, când învățam pentru atestat, o “banală” durere de cap avea să se transforme într-un adevarat “examen al vietii” pentru mine. Am fost diagnosticata cu Anemie Aplastica în formă severa…….”
Acestea sunt cuvintele unei tinere care se pregatea pentru “viața”. De când a fost diagnosticata cu aceasta boală cumplită, Ioana nu a mai ieșit din spital, având nevoie continuă de transfuzii de sange pentru a supraviețui. A fost plimbata din spital în spital, mai întâi la Sibiu, apoi la Cluj. Dupa numeroase investigatii s-a ajuns la concluzia că Ioana va avea nevoie urgenta de un transplant de celule stem. Toți cei 4 frați ai săi au efectuat testele la Institutul de Hematologie din Bucuresti, dar din pacate niciunul nu este compatibil cu Ioana. Singura sansa este un transplant de celule stem la o clinică din Germania, costul unei astfel de intervenții ajungând la 130.000 euro , bani care nu pot fi strânși din pensia de 600 lei a bunicului. Este o suma enorma…bunicii, rudele, profesorii și toți prietenii Ioanei fac eforturi disperate pentru a o ajuta…..
Rugamintea noastră este să încercăm să-i mai dăm o șansă acestei tinere, de când i-a fost descoperită boala, nu a mai părăsit spitalul. E hotărâtă să-si dea bacalaureatul la anul şi se visează studentă în băncile unei facultăţi cu profil economic. De când s-a internat, mai are un vis. Vrea să facă şi o şcoală postliceală sanitară, să se facă asistentă medicală şi să le poată alina durerea celor aflaţi în suferinţă. Toate visele ei se pot frânge însă dacă oameni cu suflet nu-i întind o mână…..
Doar împreună noi toți putem face ca viața unei tinere de 18 ani să meargă mai departe. Putem salva o viața donând oricat, orice sumă mare sau mică va însemnă enorm pentru viața Ioanei.
Ioana Costea - BCR Sibiu
În RON: RO52RNCB0227110569950001
În EURO: RO25RNCB0227110569950002
Multumesc pentru timpul acordat citirii acestei povesti, iar daca cineva cu suflet mare o poate ajuta sa nu dea inapoi.