Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Acum este 21 Mai 2012 02:26 Căutare avansată

cel mai bun

Solutii de contraceptie

cel mai bun

Mesajde ENIGMA » 04 Oct 2011 16:16

as vrea sa stiu ce anticonceptionale sunt mai bune si nu afecteaza corpul
ENIGMA

Re: cel mai bun

Mesajde Richard » 06 Oct 2011 21:26

Din pacate toate anticonceptionalele orale afecteaza organismul. Nu exista un anticonceptional oral "cel mai bun". Poate cel mai adecvat pentru situatia persoanei in cauza.

Ca "anticonceptionale" care nu afecteaza corpul... prezervativul, si contraceptivele locale (ovule)

E bine de stiut ca anticonceptionale nu afecteaza numai corpul femeii, ci si al copilului, in cazul in care se decide conceperea unui copil, iar viitoarea mama nu a intrerupt anticonceptionalele orale cu cel putin 3 (dupa unii) sau 6 luni (dupa altii) inainte de concepere.

Stiu ca te dezamagesc dar anticonceptionalele deregleaza echilibrul hormonal al femeii, asta daca nu sunt indicate pentru a corecta un dezechilibru (in urma unei analize de laborator, etc). Ele pot duce la diverse afectiuni atat hormonale cat si de alta natura (exemplu tulburari de coagulare ale sangelui).
Richard
Site Admin

Mesajde raluk » 10 Oct 2011 10:37

Salutare,
subscriu la parerea lui Richard.
Fara analize amanuntite, fara un control la endocrinolog si ginecolog nu recomand.
Nu luati anticonceptionalele pe care le ia prietena, ca ea nu s-a ingrasat sau i-au trecut cosurile.

Cand discutam despre medicament nu exista cel mai bun, medicamente care nu au reactii adverse.
Va rog cititi un prospect de la banalul Nurofen si veti observa cate reactii adverse are.

Parerea mea este sa nu luati anticonceptionale la sugestia barbatului de langa voi.
raluk

Mesajde maria » 10 Oct 2011 15:59

Salutare,

Si eu sunt de acord cu analizele amanuntite si vizita la doctor. Totusi, exista o lista scurta de anticonceptionale la care trebuie sa fiu atenta? Sau pe care sa le urmaresc? Am si eu aceeasi problema si as vrea sa verific si parerea farmacistului.
maria

Mesajde Richard » 11 Oct 2011 16:06

Din pacate toate anticonceptionale orale (deci pe baza de hormoni) sunt in aceeasi situatie.

Daca dupa analize amanuntite doctorul hotaraste ca e cazul, sigur ca se va tine cont de parerea medicului.

Insa a lua anticonceptionale (pe baza de hormoni) fara un control nu e o idee buna.

Nu au risc asupra organismului contraceptivele locale si prezervativul si evident... metoda calendarului care insa presupune anumite riscuri.

In alta ordine de idei "pastila de a doua zi" este mult mai daunatoare deoarece are cantitati foarte mari de hormoni, dand peste cap sistemul hormonal al femeii.
Richard
Site Admin

Mesajde maria » 19 Oct 2011 12:50

Ce stiti de anticonceptionalul orgametril? Il am ca optiune si as vrea sa stiu mai multe despre el

multumesc
maria

Mesajde Richard » 21 Oct 2011 16:20

Orgametril este un produs hormonal din clasa progestativelor.

Indicatiile sale sunt:tulburari menstruale, dismenoree (durerea care apare de regula la ciclu), menoragie (menstruatie abundenta si de lunga durata), adjuvant in tratamentul post menopauza. Contraceptia hormonala reprezinta o indicatie de alternativa si nu de prima intentie.

Ca si contraceptiv se administreaza: 1 comprimat zilnic începând din prima zi a ciclului dar nu mai târziu de ziua 5
sau 2 comprimate zilnic între zilele 5-25 ale ciclului

Contraindicaţii sunt:
- Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
- Sarcină sau suspiciune de sarcină
- Sângerare vaginală nediagnosticată
- Boli trombo-embolice arteriale sau venoase prezente sau în antecedente
- Ateroscleroza avansată
- Insuficienţă hepatică severă
- Carcinoame hormono-dependente (cu excepţia schemelor de tratament pentru carcinom endometrial)
Similar altor medicamente progestogene trebuie utilizat cu precauţie, sub monitorizare medicală strictă la pacientele cu oricare dintre următoarele afecţiuni:
-boli cardiace
-hipertensiune arterială
-migrenă
-insuficienţă renală
-antecedente de sarcina extrauterină
-chiste ovariene
-sindrom de malabsorbţie
-boli hepatice active, icter colestatic recurent şi antecedente de icter în timpul sarcinii.
-diabet zaharat
-astm bronşic
-epilepsie
-anumite forme de depresie
Este recomandată examinarea medicală periodică în timpul tratamentelor prelungite cu progestogeni.
Orgametril are un efect androgenic slab. Acesta este confirmat de uşoare semne de virilizare (în principal acnee şi seboree) observate la unele paciente.
S-au raportat urmatoarele reactii adverse: retenţie de lichide, nervozitate, dispoziţie depresivă, creştere sau reducere a libidoului, cefalee, migrenă, ameţeli, oboseală, somnolenţă, insomnie, acnee, hirsutism (crestearea excesiva a parului),alergii.

Sincer daca tii la sanatatea ta nu vei alege un contraceptiv hormonal.
Richard
Site Admin

Înapoi la Anticonceptionale